Vietnam oorlog, war - YouTube- babyluierfabrikant in oorlog in Vietnam ,Oct 02, 20·Dit was voor een presentatie in 2006 over vietnam voor geschiedenis © Colin van de Belt, StaphorstDe geschiedenis van Vietnam in een handige tijdlijn ...Over de geschiedenis van Vietnam kent iedereen wel de Amerikaanse oorlog, maar eeuwen daarvoor vocht Vietnam al met de Chinezen, de Khmers, de Chams en de Mongolen. De geschiedenis van Vietnam begint in de Rode Rivierdelta, waar boeren voor het eerst rijst verbouwden. Millennia van strijd tegen de Chinezen volgde toen.Werkstuk Geschiedenis De oorlog in Vietnam 1954-1975

De oorlog in Vietnam is eigenlijk begonnen door de Fransen, omdat er in Vietnam Franse missionarissen vervolgd werden. Al voor 1954 kwam Frankrijk in de problemen, doordat de vijand gebieden innam. Mijn betoog gaat over de relatie tussen de VS en Vietnam in de periode 1954-1975.

Online chatten

WhatsApp

De Vietnam mythe - Andere Tijden

Apr 23, 2000·Vietnam is de eerste oorlog die via de televisie doordrong tot elke Amerikaanse huiskamer. Daarover is iedereen het eens. Over de gevolgen zijn de meningen inmiddels verdeeld. Er is het klassieke beeld van de tv-verslaggevers die als helden berichtten over deze 'vuile en zinloze' oorlog en daarmee de Amerikaanse regering onder druk zetten.

Online chatten

WhatsApp

Copyright ©AoGrand All rights reserved